Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Последни дебати между Клинтън и Тръмп
20 Октомври 2016
По време на дебатите една от най-разпалените размени на реплики бе, докато двамата дискутираха тиражираната от близо двайсет американски агенции информация, че Кремъл се опитва да повлияе на изборите за президент
Тази нощ се проведоха последните президентски дебати между основните кандидати за Белия дом. Хилари Клинтън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг по-малко от три седмици преди изборите. Според последните национални социологически проучвания Клинтън води в надпреварата. На фона на съмненията си в демокрацията и изказванията си, че изборите са нагласени, милиардерът отказа да заяви категорично дали ще приеме резултатите от вота. На това Клинтън отговори, че подобна съпротива е "ужасяваща". 

По време на дебатите една от най-разпалените размени на реплики бе, докато двамата дискутираха тиражираната от близо двайсет американски агенции информация, че Кремъл се опитва да повлияе на изборите за президент. Тръмп не пропусна да отбележи, че руският президент Владимир Путин, по думите му, е успял да надхитри сегашната администрация на меджународната сцена. А по адрес на Клинтън Тръмп каза: От това, което виждам, той няма и грам уважение към тази персона. На това Хилъри Клинтън отговори: Защото той по-скоро би искал да има марионетка, отколкото президент на Съединените щати. И бе репликирана от Тръмп: Ти си марионетка. 

А Клинтън продължи своята атака с думите: Ясно е, макар и да не искаш да признаеш, че руснаците са участвали в кибератаки срещу САЩ, атаки, които ти окуражи – шпионаж срещу народа ни. Показа, че си склонен да прокарваш линията на Путин, да се запишеш към листа му с желания, да разтуриш НАТО, да правиш каквото той иска. Ти продължаваш да получаваш помощ от него, защото той има много ясен фаворит в тази надпревара.

Стратегията на бившия държавен секретар бе да представи бизнесмена като негоден за президентския пост, като през изминалата вечер тя наблегна на факта, че експерти не искат да видят бързо палещ се човек като Тръмп да има достъп до кодове за ядрения арсенал на Америка. По-късно Клинтън коментира, че докато тя е била в Ситуационната стая по време на операцията за залавянето на Осама бин Ладен, Тръмп е водил телевизионно риалити.

От своя страна Доналд Тръмп атакува опонента си с аргумента, че тя има "лоша преценка" и цитира като доказателство изтеклите по "Уикилийкс" мейли, в които шефът на кампанията на Клинтън Джон Подеста казва, че тя има "ужасни инстинкти".

В настървената и изпълнена с крайни коментари битка за наследника на Барак Обама, преди първите дебати между двамата, разликата бе минимална, а ден преди третите и последни дебати – националните допитвания сочиха шест пункта предимство за Клинтън.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.