Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гаф: Висш държавен служител в Гърция посъветва сънародниците си да бягат в България
19 Октомври 2016
Опозицията настоява премиерът Алексис Ципрас спешно да заеме позиция по случая пред парламента
Изказване на шефа на Фонда за социално осигуряване в Гърция предизвика скандал. Той призова гърците, които не могат да си плащат осигуровките, да имигрират в България. Опозицията настоява премиерът Алексис Ципрас спешно да заеме позиция по случая пред парламента. 

Ако не може да си плащате данъците и осигуровките в Гърция, имигрирайте в България. Това шокиращо изявление направи директорът на Фонда за социално осигуряване Димитрис Тсакирис и то на среща с предприемачи и търговци, които трябваше да убеди в логиката на промените в осигурителната система. 

След това Тсакирис направи безуспешен опит да обвини медиите, че "погрешно изтълкували изказването му". В отговор медиите написаха: "Всички гърци в България" с негативни коментари, както за позицията на държавния служител, така и на правителството, след като над 60 хиляди гръцки фирми са се прехвърлили в България поради достъпната данъчна система и осигуряване. 

Депутати от опозицията настояват премиерът Алексис Ципрас незабавно да коментира пред парламента изказването на шефа на Фонда за национално осигуряване, както и освобождаването на Тсакирис от поста. 

Възмутени са дори депутатите от СИРИЗА. Да отиде да се прави на директор в България, заяви пред гръцка телевизия депутатът Никос Маниос. 

В резултат от изказването на осигурителния шеф, търговците и предприемачите, както и синдикатите, отказват да преговарят с него по новата схема за повишаване на осигурителните вноски. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.