Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хилари Клинтън отнесе Доналд Тръмп на първия президентски дебат
27 Септември 2016
Според анкетата 62% от запитаните са посочили за победител кандидата на демократите, а 27% са заложили на републиканеца Тръмп

Хилари Клинтън е спечелила първите президентски дебати с Доналд Тръмп, сочи проучване на телевизия СNN. Според анкетата 62% от запитаните са посочили за победител кандидата на демократите, а 27% са заложили на републиканеца Тръмп. Повечето анализатори смятат, че Тръмп е бил принуден да се оправдава и защитава, което му е попречило да изпрати посланията си към аудиторията.

По традиция дебатите бяха доминиран от вътрешнополитически теми. Доналд Тръмп каза, че ще оповести данъчната си декларация, когато Хилари Клинтън направи обществено достояние изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар на САЩ. По повод данъците на Тръмп, Клинтън каза:

Това е нещо, което американците заслужават да видят. Не вярвам, че той някога ще оповести данъчната си декларация, защото има нещо, което той крие, и ние ще продължаваме да гадаем какво е то.

Относно имейлите, Клинтън призна, че е било грешка да използва частен сървър за служебната си електронна кореспонденция:

Направих грешка като използвах частен имейл. Ако трябва да го направя отново, очевидно ще постъпя по друг начин. Няма да си търся оправдание, това беше грешка и поемам отговорност за нея.
 
Отговорът на Тръмп гласеше: Това беше повече от грешка - беше умишлено.

Доналд Тръмп защити действията на служителите на закона след многобройните напоследък случаи на застреляни от полицията чернокожи:

Ние трябва да отнемем оръжията от лошите хора, които не трябва да разполагат с тях. Това са престъпници, лоши хора. Когато имате 3 хиляди случая на стрелба в Чикаго от началото на годината, когато имате 4 хиляди убити в Чикаго от началото на мандатите на президента Обама - трябва да имате полицейски проверки и повече полицаи. Имаме нужда от закон и ред, защото най-засегнатите хора са афроамериканците и латиноамериканците и е много несправедливо към тях това, което нашите политици позволяват да се случва.

Клинтън изрази несъгласие с Тръмп, като заяви, че действията на полицията са "противоконституционни" и "неефективни".

Предполага се, че дебатът между Клинтън и Тръмп е бил гледан от около 100 милиона зрители.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.