Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС започва раздаването на дебитни карти на бежанците в Турция
26 Септември 2016
Проектът е част от споразумението ЕС–Турция за спиране на мигрантския поток към Европа, като се смята за най-голямата хуманитарна програма
Европейският съюз започва проект за предоставяне на дебитни карти на бежанците в Турция на стойност 348 милиона евро, предаде Асошиейтед прес. Проектът е част от споразумението ЕС–Турция за спиране на мигрантския поток към Европа, като се смята за най-голямата хуманитарна програма, финансирана от ЕС. 

Тя ще бъде стартирана днес от европейския комисар по хуманитарната помощ и управлението при кризи Христос Стилианидис. По проекта около 1 милион мигранти, живеещи извън бежанските лагери, ще получат дебитни карти, които ще бъдат зареждани всеки месец. Парите в тях ще бъдат предназначени за купуване на хранителни продукти и за покриване на други нужди, каза еврокомисарят за хуманитарната помощ Христос Стилианидис:

Днес пускаме в действие най-големия хуманитарен проект, в който Европейския съюз е участвал. Ще подкрепим над 27 различни хуманитарни проекти из цяла Турция, като ще се съсредоточим върху осигуряването на образование и доход на сирийските бежанци.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.