Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Интензивни бомбардировки в Алепо
24 Септември 2016
Бойни самолети атакуваха районите под контрола на бунтовниците, след като сирийската армия обяви офанзива, за да си върне Алепо
91 души са загинали при днешните бомбардировки на контролираните от сирийските бунтовници части на град Алепо, съобщи Ройтерс, като се позова на директора на болницата. Разрушени са 40 сгради.

Бойни самолети атакуваха районите под контрола на бунтовниците, след като сирийската армия обяви офанзива, за да си върне Алепо, който преди войната беше най-големият сирийски град.   

Сирийски и руски бойни самолети извършват интензивни въздушни удари срещу контролираните от бунтовниците райони в Алепо, след като правителствените сили обявиха началото на офанзива за превземането на тези райони, които им се изплъзват от 2012 г., съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права.
    
Според неправителствената организация най-малко 30 въздушни рейда е имало през изминалата нощ и днес сутринта и най-малко трима души са били убити в бунтовнически квартали на разделения град.
    
Споразумение за спиране на огъня по инициатива на Москва и Вашингтон изтече в понеделник и всички страни се обвиняват взаимно, че са го нарушили и че са попречили на доставките на хуманитарна помощ в обсадената от режима част на Алепо.
    
На фона на влошените перспективи за възобновяване на примирието първите дипломати на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров ще се срещнат днес в Ню Йорк за нови разговори за неговото възобновяване.
 
Руският външен министър заяви: Ще продължим работата по осигуряване на спазване на споразумението. Имаше опити от някои наши партньори да се полагат само едностранни усилия от страна на правителството, но такива усилия трябва да видим и от опозицията. Трябва да бъдем сигурни, че при никакви обстоятелства няма да бъдат облагодетелствани Ан Нусра и ИДИЛ, каза руският външен министър Сергей Лавров.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.