Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сирийски снаряди раниха 8 човека в Турция
23 Септември 2016
Град Килис, който се намира на около 100 км от границата със Сирия, често е обект на ракетни атаки от страна на джихадистите
Осем души бяха ранени в пограничния град Килис от две ракети, които са били изстреляни от Сирия. Сред пострадалите са пет деца и една жена, съобщи кметът на град Килис Исмаил Чатакли. По думите му, едната от ракетите е паднала в центъра на града, близо до градския пазар. Другата ракета е паднала близо до едно училище. Ранените са настанени в болница и са без опасност за живота, допълни той.

Според турски източници от силите за сигурност, ракетите са били изстреляни от контролираната от терористичната групировка Ислямска държава територия в Сирия. Турската армия незабавно предприе насрещни удари срещу джихадистите, като бомбардира с танкове и артилерия позиции на ДАЕШ в Сирия.

Град Килис, който се намира на около 100 км от границата със Сирия, често е обект на ракетни атаки от страна на джихадистите. От началото на годината досега при ракетни нападения са загинали 21 души, а 80 са ранени.

Вчерашната ракетна атака на джихадистите е първата, след като турските въоръжени сили през месец август предприеха операция в Северна Сирия, а подкрепяните от турската армия бунтовници срещу режима в Дамаск прочистиха района на Южна Турция от терористи от ДАЕШ.

Турският парламент, който се открива на 1 октомври, подготвя предложение за удължаване на мандата на турската армия за военната операция в Сирия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.