Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха пет бомби в раница на гара в Ню Йорк
19 Септември 2016
В събота бомба избухна в квартала Челси в Манхатън, а по-късно в района беше открито и друго устройство
Властите в Ню Йорк издирват 28-годишен мъж във връзка с експлозията в събота в квартал Челси, при която бяха ранени 29 души. Издирваният Ахмед Хан Рахами е американски гражданин от Афганистан. Полицията разпространи негова снимка, а кметът на Ню Йорк Бил де Блазио предупреди, че мъжът може да е въоръжен и опасен.

Междувременно губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че поставянето на бомбите може да е свързно с международен тероризъм. 

По-рано днес спецчастите откриха раница с поне пет взривни устройства до жп спирка в град Елизабет, щата Ню Джърси. При опит на робот да деактивира устройствата се стигна до експлозия, но няма ранени.

В събота бомба избухна в квартала Челси в Манхатън, а по-късно в района беше открито и друго устройство. Смята се, че двете експлозии са били причинени от тенджери под налягане, напълнени с шрапнели.

Това е поредният инцидент, който породи опасения за сигурността в Ню Йорк, след като също в събота бомба избухна по маршрута на маратон в Ню Джърси. Разследващите се опитват да установят дали различните експлозии са свързани.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.