Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Експлозия в Ню Йорк - 29 пострадали
18 Септември 2016
Засега няма доказателства за терористична връзка с инцидента
Взривът в Манхатън тази нощ българско време, при който пострадаха 29 души, един от които сериозно, е бил причинен умишлено.

Експлозията е станала към 20.30 часа местно време в Челси, район на Манхатън. Междувременно, полицията информира за “вероятно второ устройство“ в същия район.

На пресконференция кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио определи случилото се като „много сериозен инцидент“ и допълни:

Засега нямаме доказателства за терористична връзка с инцидента. Към този момент нямаме конкретна информация за заплаха за града от която и да е терористична организация. Но искам да съм пределно ясен - експлозията е била причинена умишлено.

Де Блазио също увери, че Ню Йорк разполага със средства да защити гражданите и в същото време заключи, че е прекалено рано да се дадат детайли от разследването.

Президентът Барак Обама е бил информиран за случилото се. 

Свидетели казват, че са чули много силен гръм. В социалните мрежи бе публикувана снимка на разрушен контейнер за боклук. Журналисти на място съобщават за счупени прозорци на сгради и засегнати автомобили. Към момента мястото на експлозията се смята за обезопасено и атмосферата се описва като спокойна. Властите са се сдобили със записа от охранителните камери и сега събират улики за инцидента.

По-рано през деня на около час и половина път с кола от Манхатън избухна поставено в кош за боклук взривно устройство. Инцидентът е станал в Сийсайд Парк, Ню Джърси, до мястото на планиран благотворителен маратон с хиляди участници. При този инцидент не е имало ранени.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.