Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Средиземно море задържаха българка с 14 тона хашиш
14 Септември 2016
Засега самоличността на сънародничката ни остава неясна
Българка беше задържана с над 14 тона хашиш на борда на яхта в Средиземно море. Заедно с нея е арестуван и холандец. Към момента МВР събира информация за случая от испанските служби.

Операцията е започнала в събота през нощта и е продължила до неделя сутринта. Акцията е част от европейска инициатива, която следи потоците незаконна миграция и престъпна дейност по Средиземноморието. А акцията са участвали океански кораби, лодки на "Гражданска защита“ и самолет на италианската икономическа полиция. Яхтата, на която са били холандският гражданин и българката, първо е засечена от италианския самолет, а малко по-късно е проверена от испански патрулен кораб. Там са намерени 540 бали хашиш, който е бил разположен във вътрешността на плавателния съд. 

На кораба освен това са намерени два сателитни телефона, един мобилен телефон и два компютъра. За момента в българското министерство на вътрешните работи събират информация по случая. Главната дирекция за борба с организираната престъпност вече е установила контакт с испанските власти. Засега самоличността на сънародничката ни остава неясна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.