Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС с допълнителни обвинения в процедурата срещу Гугъл
14 Юли 2016
Компанията упражнява монопол за посредничество за рекламиране при онлайн търсене в Европейското икономическо пространство с пазарен дял от около 80%
Европейският съюз повдигна допълнителни обвинения в процедурата срещу интернет компанията "Гугъл "за господстващо положение на пазара. Брюксел смята, че американската корпорация нарушава правилата за рекламиране и сравняване на условията за пазаруване в мрежата. 

Компанията има господстващо положение за посредничество за рекламиране при онлайн търсене в Европейското икономическо пространство с пазарен дял от около 80% през последните десет години, отбеляза еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестегер: 

"Гугъл" е компания, която има едни от най-новаторските продукти. Нима някой си спомня как се търсеше информация в интернет преди появата на търсачката? Тези продукти промениха живота ни завинаги. Те направиха достъпна информацията за всички. Но тези невероятни иновации не дават право на "Гугъл" да пречи на другите да се съревновават, да творят и да продават изобретенията си на същия пазар. 

Ако "Гугъл" не промени договорите и практиките си, Европейската комисия може да заведе дело в съда с искане за глоби от стотици милиони евро.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.