Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
150 хиляди гръцки пенсионери със сериозно орязани пенсии
30 Юни 2016
На опашките пред банките пенсионерите коментират, че вече средствата не им достигат дори за храна
Днес пенсионерите в Гърция се сблъскаха с пълно разминаване между обещанията на СИРИЗА и реалността. Над 150 хиляди пенсионери получиха орязани пенсиите си до 40%. Правителството приложи, след гласуване в парламента, споразумението от третия меморандум с кредиторите. 

Орязването стартира не от най-високите, а от най-ниските пенсии. На опашките пред банките пенсионерите коментират, че вече средствата не им достигат дори за храна. Първоначално споразумението беше за намаление до 20%, но се оказа, че има хиляди пенсионери с 40% орязани пенсии. Гръцки пенсионер каза, че от 810 евро досега днес е получил 420 евро пенсия. От следващия месец ще се коригират и пенсиите на тези, които получават над 1300 евро, като им се премахва допълнителната пенсия.

От социалистическата партия ПАСОК, чиито депутати не подкрепиха мерките в парламента, както и цялата опозиция, заявиха, че съчувстват на всички пенсионери, които са повярвали на популистката политика на СИРИЗА и днес виждат резултатите. Правителството носи цялата отговорност за положението на пенсионерите, коментират депутати от опозицията.

В същото време не стихват протестите на 13 хиляди бивши служители във веригата супермаркети "Маринопулос", която фалира. Супермаркетът има дългове в размер на стотици милиони евро, като не е сигурно дори дали ще изплати заплатите на вече безработните служители.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

не знам
03 Jul, 2016 | 15:05

А и не ме вълнува твоето отношение. Пийна ли чашка бяло или червено вино, никого не сканирам. Просто такова ми е отношението спрямо заобикалящата ме среда. Можеш да псуваш, да проклинаш - слабо ме вълнува. Остани си със здраве.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.