Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Истанбул в кръв
29 Юни 2016
Три експлозии на атентатори камикадзета избухнаха на международния терминал на летище "Ататюрк" в Истанбул
Най-малко 36 души са загинали, а над 140 са ранени при три експлозии на атентатори камикадзета на международния терминал на летище "Ататюрк" в Истанбул, съобщи валията на града Васип Шахин. 

Не се съобщава за пострадали българи. 

Самолетът на "Търкиш еърлайнс" за София е излетял преди атентата. Редовният полет от София за Истанбул е бил пренасочен към Измир, съобщиха от министерството на транспорта и информационните технологии.

Терорист е открил стрелба с автомат "Калашников" на летището, а след това е взривил и бомба. 

Други източници твърдят, че нападателите били четирима. По-рано се съобщаваше за двама атентатори, извършили две експлозии. 

Все още никой не е поел отговорност за атентата. Министърът на правосъдието заяви, че властите знаят кои са извършителите, но се изчаква заключението на специалистите. Има няколко арестувани, но самоличността им не се съобщава.  

Заради нападението турският президент Реджеп Ердоган проведе спешно съвещание с премиера и ръководителите на въоръжените сили. 

Турската новинарска агенция "Доган" информира, като се позовава на полицейски източници, че първоначалните индикации навеждат на мисълта, че групировката "Ислямска държава" стои зад атентата, предаде Ройтерс.

Полицията е блокирала летището. Отменени са всички полети. Блокирани са пътните артерии, водещи към аеропорта. 

В Истанбул цари хаос. Телефони и интернетът са блокирани. Властите забраниха директно предаване от мястото на атентата.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.