Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Великобритания осъмна с искане за нов референдум, а Лондон да бъде обявен за независима държава
25 Юни 2016
Привържениците на евроинтеграцията събраха над един милион подписа онлайн само за една нощ
Великобритания осъмна с подписването на онлайн петиция за повторен референдум, а лондончани поискаха техният град да бъде обявен за независима държава. Социалните мрежи на Острова са обхванати от треска след като бе подета инициатива за подписване на петиция, призоваваща британските депутати да обсъдят възможността за нов референдум за членството на страната в ЕС. 

Привържениците на евроинтеграцията събраха над един милион подписи. Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на британския парламент, където е регистрирана петицията, беше временно преустановена.  
Искащите нов референдум се позовават на правило, че ако активността на гласоподавателите е била под 75 процента, а спечелилите в гласуването са под 60 на сто, то парламентът трябва да обсъди възможността за нов референдум. Освен това депутатите са длъжни да обърнат внимание на всяка петиция, събрала над 100 000 подписа и има вариант да разгледат искането следващата седмица. 


Междувременно в Лондон започна подписване на друга петиция, призоваваща кмета Садик Хан да обяви британската столица за независима държава. Организаторът на петицията Джеймс О'Малей заяви: "Лондон е световен град, който трябва да остане в сърцето на Европа". Шейсет процента от лондончани гласуваха за оставане в ЕС. 

Директорът на "Ландън скул ъф икономикс", професор Тони Травърс заяви, че икономиката и политикатата на Лондон изглеждат коренно различни от останалата част на страната и зависи от кмета дали да поиска по-големи правомощия. Садик Хан вече обяви, че е изключително важно гласът на Лондон да бъде чут по време на всякакви преговори с ЕС.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.