Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лукойл продава заводите си в Европа?
16 Юни 2016
Според Алекперов, активите в Европа могат да бъдат продадени на части или изцяло, или дори могат да бъдат отделени в специална компания
Ръководителят на руската петролна компания "Лукойл" Вагит Алекперов смята като възможност закриването на заводите и в Европа в частност България и Румъния. Според Алекперов повод за това е отношението към компанията му,  давайки пример с Румъния, където дори работещите са подозирани от властите в страната, че перат финансови средства, което според него не е вярно.           

Според Алекперов, активите в Европа могат да бъдат продадени на части или изцяло, или дори могат да бъдат отделени в специална компания, чиято цел ще бъде да привлече чуждестранен инвеститор. Ето още какво каза Алекперов:
Тези активи за нас днес не се явяват стратегически, през последните години ние се концентрираме върху геоложките проучвания, разработването на нефтени и газови находища. Това може да ни подтикне да вземем кардинално решение за съдбата на европейските ни активи в бъдеще.

"Лукойл" от 2014 г. започна постепенното си оттегляне от Източна Европа с разпродажба на заводите си в Чехия, Унгария и Словакия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.