Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Наводненията в Европа продължават да взимат животи
3 Юни 2016
Критична остава ситуацията във френската столица, където нивото на Сена продължава да се покачва
Наводнения отнеха живота на най-малко 10 души в Германия, по двама загинаха във Франция и Румъния, един почина в Белгия. Критична остава ситуацията във френската столица, където нивото на Сена продължава да се покачва. Придошлите води заплашват западните покрайнини на столицата, а в 12 департамента в страната е обявен оранжев код за бедствие.

Покачването на Сена надхвърли прогнозите - до довечера нивото на реката може да достигне до 6,50 метра. Водата е потопила крайбрежните улици и заведения и залива околните зелени площи, тунели и паркинги. Единствените плавателни съдове в движение са лодките на жандармерията и пожарната. Целият транспорт в близост до реката е спрян, което предизвиква сериозни задръствания в останалата част на града.

Следобед затвори врати и музеят "Гран пале", докато персоналът на Лувъра се опитва да пренесе на сигурно място около 250000 експоната от хранилището си. Музеят "Орсе" няма да приема посетители до вторник.

Парижаните и туристите бяха предупредени от властите да не се приближават опасно до реката.

Виждаме как нивото на Сена се покачва и днес вече е шест метра. Всички жилища близо до реката са евакуирани. Лувърът също е затворен, защото има опасения, че водата може да достигне сградата и да повреди експонатите, сподели един парижанин.

Няма опасност и нужда от евакуация за жителите на Париж, уверява кметът на столицата Ан Идалго. Докато парижани и туристи увековечават гледката в снимки от мостовете, жителите на западните покрайнини на столицата се готвят да бъдат евакуирани при нужда. Застрашени от наводнение са крайбрежните зони на Булон и Рьоей. Някои предприятия бяха затворени, работещите в бизнесквартала "Дефанс" бяха посъветвани да приключат по-рано работния ден.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.