Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цените в Гърция дръпнаха нагоре
1 Юни 2016
Увеличават се данъците и върху пенсии и заплати, което води до поредното свиване на приходите за гърците
От днес в търговската мрежа на Гърция са въведени нови по-високи цени след покачване на ДДС, гласувано преди дни в парламента. Сред стоките с по-високи цени са голяма част от хранителните продукти, като шоколадови изделия, хлебни продукти, всички видове консерви. Скочиха и цените на облекло, обувки и мебели.

На сравнително малко бензиностанции досега се забелязва покачване на цените, въпреки увеличения акциз. Собственици на ресторанти и таверни коментират, че ще се опитат да запазят цените на храните, но алкохолът се покачва чувствително.

На 11 острова от днес се премахва и съществуващата преференция с намалено ДДС с 30% както за стоки, така и за услуги. Един от тези острови е Тасос, предпочитана дестинация за българските туристи.

Кафето поскъпва само в магазините, но на плажа остава на цена около 3 евро. Само зехтинът и маслини са стоките, незасегнати от покачването на цените.

Увеличават се данъците и върху пенсии и заплати, което води до поредното свиване на приходите за гърците. Около два милиарда евро очаква да събере правителството от по-високите ставки на ДДС.

Въпреки стачките и протестите, мерките бяха гласувани в парламента, като изпълнение на условията на кредиторите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.