Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск изпрати послание до българите
16 Май 2016
Икономиката и политиката трябва да служат на обикновения човек
Обикновеният човек е важен. Големият проблем днес е, че икономиката е виртуална, понякога и политиката е виртуална. А икономиката и политиката трябва да служат на обикновения човек. Това е посланието, което папа Франциск е отправил към българите по време на аудиенцията на президента Росен Плевнелиев във Ватикана. 
Президентът Плевнелиев съобщи, че е поканил папа Франциск да посети България:

Той има покана и от българския патриарх. Увери ни, че ще планират през годините неговите посещения така, че той да може да посети, както той нарече България, една изключително приятелска, хуманна държава, която, по неговите думи, днес дава пример.

Президентът и папа Франциск са обсъдили и бежанската криза в Европа - тема, близка до Светия отец, който неотдавна пое грижата на три бежански семейства. Тази година българската визита във Ватикана по случай 24 май е посветена на 1100 години от Успението на Свети Климент Охридски – първият български епископ, служил на старобългарски език. Посещението е свързано и с 1150-ата годишнина от преговорите на княз Борис Първи с Папа Николай, които поставят началото на дипломатическите отношения между България и Ватикана.
Имаме уникална възможност такава, каквато никоя досега българска делегация не е имала да влезе във Ватиканската библиотека, където да видим на живо и да се докоснем до писмата на светия български княз и папа Николай, изтъкна Плевнелиев.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.