Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново сълзотворен газ на македонската граница
13 Април 2016
Мароканци и афганистанци направиха пореден опит да преминат македонската граница
Ново напрежение сред мигрантите в лагера "Идомени" в Гърция. Мароканци и афганистанци направиха пореден опит да преминат македонската граница и бяха отблъснати със сълзотворен газ. Гръцките специални части за борба с безредиците прекъснаха достъпа на бежанците до граничната ограда.

Лекарите оказаха помощ на над 100 души, пострадали от сълзотворния газ. Сред тях отново има деца. Властите предполагат, че група доброволци и благотворителни активисти са призовали бежанците да атакуват границата, като са им обещавали, че по този начин ще принудят европейските страни да позволят прехвърлянето им в Германия.

Европейската комисия отправи искане към гръцките власти незабавно да се прехвърлят хората от Идомени в лагери в страната. От Брюксел изказаха възмущение срещу действията на доброволци, които лъжат мигрантите, че македонската граница ще бъде отворена, ако мигрантите протестират или щурмуват граничната ограда. Гръцките власти се опитват да овладеят напрежението и да убедят бежанците, че това са незаконни действия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.