Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Украинският премиер подаде оставка
10 Април 2016
Арсений Яценюк в телевизионно обръщение уточни, че ще депозира оставката си в парламента на 12 април
Украинският премиер  Арсений Яценюк напуска поста си. В телевизионно обръщение той уточни, че ще депозира оставката си в парламента на 12 април. 

Като причина за решението си Яценюк посочи политическата криза. Според него тя е изкуствено създадена и е блокирала желанието за истински промени в Украйна. 

Арсений Яценюк добави, че рейтингите са променливи, а неговата партия "Народен фронт" за две години е  демонстрирала единство, това, че държи на думата си и способността да взема сложни решения, отбелязва електронното издание на вестник "Украинская правда". Действахме честно, не се борехме срещу съюзниците си, каза още Яценюк и допълни, че от днешния ден виждам своите задачи в по-широк план от пълномощията на ръководител на правителството..

Само преди дни се провали поредният опит за коалиция между Народния фронт на Яценюк, фракцията на президента Петро Порошенко и партията "Баткившчина" на бившия премиер Юлия Тимошенко. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.