Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Индийски храм се запали - над 100 загинали стотици ранени
10 Април 2016
Пожарът избухва около три часа сутринта местно време в неделя, по време на празненства по случай настъпването на индуската нова година
Броят на загиналите в пожар, избухнал в храм в индийския град Колам в щата Керала, достигна 102 души, а около 350 са ранените, съобщи полицията в щата. Пожарът избухва около три часа сутринта местно време в неделя, по време на празненства по случай настъпването на индуската нова година в град Колам. 

На мястото на инцидента е имало хиляди хора, които са се събрали да наблюдават специално подготвената празнична заря. За нещастие голямото количество фойерверки се възпламеняват, докато са вътре в храм, което предизвиква огромен пожар и паника. Според някои очевидци, последвалият взрив разрушава покрива на сградата, под който остават затрупани много хора. 

С настъпването на деня, пожарникари успяха да установят контрол над пожара, докато спасители си проправяха път сред отломките. Властите съобщиха, че зарята е била организирана без разрешение, поради опасения за сигурността на посетителите. Очаква се, че броят на жертвите и ранените ще продължи да се покачва с напредването на спасителните дейности.

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди замина спешно за Керала, за да се срещне лично с пострадалите и да изкаже съболезнования на семействата на загиналите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.