Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха 20 човека на Ислямска държава в Москва
30 Март 2016
Задържаните са били наблюдавани от специалните служби на Русия, тъй като са се занимавали с вербуване на нови членове за ИДИЛ
Около 20 поддръжници на групировката "Ислямска държава" бяха задържани в Москва по време на съвместна операция на руската Федерална служба за сигурност и полицията. Задържаните са били наблюдавани от специалните служби на Русия, тъй като са се занимавали с вербуване на нови членове за ИДИЛ. 

Съобщава се, че са били иззети и компютри, принтери, сканиращи устройства, а също и шофьорски книжки, издадени на имената на граждани на Турция. Преди близо месец и половина в Подмосковието руските специални части задържаха 14 души, занимавали се с изготвянето на фалшиви документи, предназначени за кандидат-бойци на групировката, както и за такива, които са се връщали от Сирия и воювали на страната на радикалната групировка. 

Същевременно вследствие на взрив в Кавказ загина един човек от специалните части край Махачкала. Властите обаче се въздържат от коментар кой е отговорен за този инцидент. Медиите от своя страна цитират сайт, близък до "Ислямска държава", който твърди, че групировката е поела отговорност за случая. По-късно през деня един полицай беше убит, а друг е ранен, при експлозия в Дагестан, където избухна автомобил. Руската полицията отказа да коментира дали двата инцидента са свързани. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.