Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ФБР е успяло да разкодира айфона на терориста от Сан Бернардино
29 Март 2016
Миналия месец съдия нареди на Епъл да помогне на властите да разбият защитата на телефона, но от компанията отказаха

Американските власти са успели да получат достъп до информацията в смартфона на терориста от Сан Бернардино Саид Фарук без помощта на корпорацията "Епъл", съобщава БНР.

Миналия месец съдия нареди на Епъл да помогне на властите да разбият защитата на телефона, използван от Саид Фарук, който заедно с жена си, при нападение на 2 декември, уби 14 души в градчето Сан Бернардино.

Изпълнителният директор на "Епъл" Тим Кук отказа, с мотива, че искането на правителството ще подкопае компютърната сигурност за всички:

Твърдо вярваме в своята отговорност пред вас, които искате да запазите данните си и  личното си пространство. Дължим го на своите клиенти, дължим го и на страната си.

Сега министерството на правосъдието е изпратило до съда документ, в който посочва, че правителството вече не изисква помощта на Епъл. Според източник от американското правителство, ФБР е било запознато с метод, който позволил на следователите да разбият системата за сигурност на смартфона.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.