Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Заловиха французин подготвял атентат
25 Март 2016
Aрестът е помогнал да бъде предотвратен атентат във Франция, чиято подготовка е била "в напреднал етап"

Френски гражданин, заподозрян за планиране на терористично нападение, беше арестуван край Париж, заяви вътрешният министър на Франция Бернар Казньов. Според него арестът е помогнал да бъде предотвратен атентат във Франция, чиято подготовка е била "в напреднал етап". Министърът допълни, че задържаният е бил "част от терористична мрежа".

След ареста органите на реда са извършили акция в жилищна сграда в парижкото предградие Аржантьой. Полицията е отцепила района, а на място са пристигнали специалисти за обезвреждане на взривни устройства.

По думите на Казньов, за момента няма доказателства за връзка между предотвратеното нападение и атентатите в Париж през ноември и в Брюксел тази седмица.

Междувременно при полицейска операция в Брюксел бяха задържани шестима души. Органите на реда са предприели обиски и задържания в центъра на белгийската столица и в квартали в северозападната и североизточната част на града. Прокуратурата заяви, че операцията е във връзка с разследването на атентатите, извършени тази седмица.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.