Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС създава специален отдел за борба с тероризма
25 Март 2016
Това е записано в заключителната декларация, приета на срещата на вътрешните и правосъдните министри на страните от ЕС

Евросъюзът реши да учреди в рамките на "Европол" експертна група за борба с тероризма. Това е записано в заключителната декларация, приета на срещата на вътрешните и правосъдните министри на страните от ЕС, които се събраха вчера на извънредно заседание след терористичните атаки в Брюксел.

Новата група към европейския контратерористичен център в "Европол" ще следи заплахата, която произтича от наемни бойци, потоците на финансиране на терористична дейност, нелегалния трафик на оръжие, както и терористичната пропаганда в интернет. Министрите призоваха за бързо споразумение за споделянето на стратегически разузнавателни данни, като признаха, че много от страните често укриват важна информация поради липса на политическа воля, липса на координация или просто поради липса на доверие, съобщи Ройтерс.

Министрите си обявиха за подсилване на мерките, по които вече има съгласие, като по-ефективен граничен контрол и проверки на самоличността, предотвратяване на използването на фалшиви документи и на продажбата на химикали, които може да бъдат използвани за направа на бомби. "Европол" предупреди, че се наблюдава по-голямо обвързване между тероризма и престъпните структури в Европа, по-специално при доставките на оръжие и поява на чуждестранни бойци с престъпно минало в "Ислямска държава".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.