Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гърция започна да връща мигранти към Турция
21 Март 2016
От днес всеки пристигнал мигрант на гръцките острови се счита за нелегално пребиваващ в европейска страна
Гръцките власти започнаха да прехвърлят бежанците и мигрантите от гръцките острови в Егейско море с фериботи към Северна Гърция. В Кавала, Солун и Драма вече са новите бежански лагери от островите. Прекратени са трансферите към Пирея, където вече няма възможност за настаняване. От днес всеки пристигнал мигрант на гръцките острови се счита за нелегално пребиваващ в европейска страна. Един от лагерите на Лесбос става пункт за задържане на нелегални мигранти.

Правителството в Атина е удовлетворено от постигнатото споразумение в Брюксел. Днес пристигат европейски експерти на гръцките острови, които директно ще следят изпълнението на споразумението. Премиерът поема лична отговорност по спазване на европейския план като от днес ръководи новосформирана комисия по мигрантската криза. 

В Идомени започнаха да проявяват съгласие за изтегляне към лагери, но все още това не е масово. Днес раздадоха отново информационни материали,че няма вероятност да се продължи пътя към Македония, като предупреждават мигрантите, да не вярват на слухове и да не плащат на трафиканти. В лагерите има видимо напрежение от безнадежност, че това е краят на европейската мечта за хиляди мигранти, които са в Гърция.

Днес на Лесбос пристигнаха 800 души от Турция, но повечето от тях са с фалшиви паспорти. До няколко дни те ще бъдат върнати обратно.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.