Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почеркът на атентата в Турция води към Ислямска държава
14 Март 2016
В момента единственото, на което вярвам като информация, е броят на убитите и ранените. На всичко останало слагам една голяма въпросителна
Склонен съм да приема, че атентатът в турската столица на 13 март е дело на "Ислямска държава“. Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“ доц. Бойко Маринков от БАН във връзка с взрива в Анкара, при който загинаха 37 души, а над 120 са ранените, съобщава БНР. Като вероятен организатор на нападението беше посочена Кюрдската работническа партия (ПКК) или свързана с нея групировка.

В момента единственото, на което вярвам като информация, е броят на убитите и ранените. На всичко останало слагам една голяма въпросителна. Целият информационен поток в момента е под контрола на управляващата партия и на правителството. Второто правителство на Ахмет Давутоглу дойде на базата на страха и терора на двата огромни атентата – в Суруч през юли и през октомври в Анкара. Всеки атентат има почерк и време. Почеркът не е почеркът на ПКК. Почеркът на ПКК е взривяване на мини под полицейски автомобили или под автомобили на въоръжените сили. Техните акции са в рамките на югоизточните райони на Турция. При последния терористичен акт в Анкара личи почеркът на „Ислямска държава", каза доц. Бойко Маринков.  

Според него с обвиняването на ПКК за инцидента на 13 март в Анкара правителството цели 3 неща:

Трябва да продължат бомбардировките в кюрдските райони на Ирак, където очевидно има бази на ПКК, да продължи обстрелът върху бази на сирийските кюрди на сирийска територия и допълнително трябва да бъде притиснат Европейският съюз, за да приемат това, което му беше издиктувано на 7 март като споразумение между ЕС и Турция. Всички европейски държави се страхуват от пълна несигурност и дестабилизация в Турция. Това ще усили очевидно миграционната вълна върху Гърция и ще постави ЕС в абсолютно безизходна ситуация.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.