Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръцкото правителство и протестиращите фермери не се разбраха
23 Февруари 2016
Блокадите продължават. На места прекъсването на трафика е при по-облекчен режим, на други – затварят и обходните маршрути

Няма споразумение между гръцкото правителство и протестиращите фермери. Блокадите продължават. На места прекъсването на трафика е при по-облекчен режим, на други – затварят и обходните маршрути.

Фермерите обсъдиха на общи събрания през нощта предложенията от срещата с премиера Алексис Ципрас. Те не са доволни от промените, които правителството предлага, и решиха да продължат протестите.

На някои блокади все още се съвещават дали да продължат преговорите с министерството на аграрното развитие и промяна в стратегията на протестите.

Няма да се оттеглим нито от пътищата, нито от границите, заявиха представители на протестиращите. Програмата по блокиране на движението се решава от фермерите на място. Дори не се дава информация за часовете на свободен достъп.

Фермерите не са на единно мнение. Някои заявиха, че ще затварят и обходните маршрути, други предлагат протести без блокади.

От граничните пунктове решиха, че при натрупване на тирове ще отварят, за да не се образуват опашки.

От страна на правителството се съобщава, че няма възможност за повече компромиси към фермерите и се призовава те да се оттеглят от блокадите и диалогът да продължи.

Лидерите на опозиционните партии, които също се срещнаха със земеделците, не успяха да допринесат за преодоляване на кризата.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.