Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На 23 юни британците ще гласуват за оставане в ЕС
20 Февруари 2016
Британският премиер заяви, че кабинетът е решил да препоръча на британците да гласуват за оставане на Великобритания в Европейския съюз
Министър-председателят Дейвид Камерън обяви, че на 23 юни британците ще гласуват на референдума дали Великобритания да остане в Евросъюза.

Британският премиер заяви, че кабинетът е решил да препоръча на британците да гласуват за оставане на Великобритания в Европейския съюз на предстоящия референдум: 

Моята отговорност като премиер е да говоря ясно за това, което смятам, че е правилно за нашата страна. Аз не обичам Брюксел, аз обичам Великобритания. Аз пръв ще кажа, че все още има много неща, които Европа трябва да подобри и че задачата за реформирането на Европа не приключва с вчерашното споразумение. Никога няма да кажа, че нашата страна не може да оцелее извън Европа, заяви Дейвид Камерън и добави:

Вярвам, че ще бъдем в по-голяма безопасност в една реформирана Европа, защото можем да работим с нашите европейски партньори в борбата срещу трансграничната престъпност и тероризма. Мисля, че Великобритания ще бъде по-силна в една реформирана Европа, защото ние можем отвътре да играем водеща роля в една от най-големите световни организации, да помагаме за взимането на големите решения за търговията и сигурността, които определят нашето бъдеще.
 
Според Камерън за Великобритания ще бъде по-добре да остане в блока и защото британският бизнес ще има пълен достъп до единния пазар за свободна търговия. В заключение премиерът подчерта:

Изборът е във вашите ръце, но моята препоръка е ясна. Смятам, че Великобритания ще бъде в по-голяма безопасност, по-силна и по-добре в един реформиран Европейски съюз. 

Камерън направи това изявление след среща на кабинета, която продължи около 2 часа. Вчера лидерите на блока единодушно приеха пакет от мерки, насочени към запазване на Великобритания в 28-членния съюз. След края на двудневните преговори, късно снощи Камерън обяви, че е извоювал специален статут на Обединеното кралство и ще се бори за оставането му в Съюза.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.