Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
14 души арестувани в Турция за атентатите
18 Февруари 2016
При двата атентата вчера бяха убити 34 и ранениоколо 60 човека
Още неотшумял шокът от снощния жесток атентат срещу военнослужещи в Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, последва друг атентат, този път в населения компактно с кюрди окръг Диарбекир.

Бомба с дистанционно управление бе взривена  при преминаването на военен конвой. Шестима турски войници бяха убити, а един е тежко ранен. Бомбата е била поставена на пътя Диарбекир-Лидже.

Според турските власти виновни и за двата за атентата са нелегалната Кюрдска работническа партия - ПКК, която е обявена за терористична групировка от Турция, и сирийските кюрди.

Със сигурност извършителят на терористичния акт в Анкара е роденият през 1992 г. сириец Салих Неджар, който е влязъл в Турция като мигрант, заяви турският премиер Ахмед Давутоглу. Всички, които помагат на сирийските кюрди и на ПКК, са отговорни за атентатите в нашата страна, допълни премиерът.

Сирийските кюрди  отрекоха обвиненията, че стоят зад кървавия атентат в Анкара. Според тях нападението е извършено от радикалната групировка "Ислямска държава". На свой ред представител на ПКК заяви, че не знаят кой е извършителят.

Междувременно в рамките на разследването днес са били задържани общо 14 души в 7 окръга на страната за причастност към атентите, съобщиха турските власти. 

Турските ВВС нанесоха нови удари срещу позиции на ПКК в Северен Ирак. При бомбардировките са били убити над 28 души, съобщиха военни източници.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви,че ударите ще продължат и подчерта: Снощният инцидент показва,че нашите операции срещу терористичните провокации през последните дни дават добри резултати и имат положителен ефект.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

знаещ
19 Feb, 2016 | 10:46

Знаех за предстоящите терористични атентати още на 17 февруари сутринта. Погрижих се това да стане известно на някого посредством ментална връзка. При осъществяването на първия атентат в Анкара изразих учудване, тъй като знаех, че атентатите са три на брой. И го изтъкнах - някъде около 19 часа на същата дата пред микрофона на компютъра. Известно ми бе кой стои от другата страна със слушалки. И така и стана на практика - последваха още два атентата - по един в Стокхолм и в Диарбекир. Общо три на брой ! Както предварително ги бях посочил. За съжаление допуснах пропуск - не бях посочил местоположението на атентатите. Знаех, че са три, но не посочих къде ще бъдат те осъществени. Възможно е да съм пропуснал да посоча местоположението им най - вече по невнимание. Така общото количество на терактове, посочени от мен в световен план, стават 15. В световната история няма друг подобен случай, ясновидец да посочи такова количество атентати ! Аз съм единствен в света, умеещ да посочвам такива, а и други, събития! Няма втори като мен ! Няма и да има.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.