Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Патриарх Кирил и папа Франциск са коментирали как радикално да се подобрят отношенията между Русия и САЩ
15 Февруари 2016
Само бързото подобрение на отношенията между Русия и САЩ може да предотврати световен военен конфликт, смятат те
Руският патриарх Кирил разказа в специално интервю за телевизия "Раша Тудей", дадено в Куба, че на срещата с папа Франциск двамата си говорили как само бързото подобрение на отношенията между Русия и САЩ може да предотврати световен военен конфликт. 

Необходимо е да се направи всичко, за да се подобрят радикално отношенията между Русия и САЩ. Необходимо е ясно да се разбере, че има две такива мощни страни, които могат да се унищожат една друга, които и света могат да унищожат със своя военен потенциал. В никакъв случай не бива да се допуска голяма война. Това беше темата на нашия разговор с папа Франциск, обясни патриарх Кирил. 

Той припомни, че в годините на Студената война християните от СССР и САЩ намирали начини да се срещат и да спомагат за укрепването на мира. Ние имахме много интензивни отношения с християнската общност в САЩ. Обменяхме си делегации, организирахме различни конференции. Изработвахме общ подход, християнски подход към проблемите, които разделяха СССР и САЩ. Защо да не правим това и сега? Защо така се отдалечихме? Та нали мнозинството от жителите на САЩ са християни, нали изповядват същите ценности, принадлежат към единното християнско семейство, коментира патриархът. Според него обединяването на волята на хората "отдолу" ще помогне за изграждането на мостове на разбирателство и ще повлияе благотворно на онези, които определят външната политика на двете държави. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.