Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сграда на 5 етажа се срути в центъра на Истанбул
13 Февруари 2016
Сградата се намира в близост до централната улица "Истиклял", като горните й етажи са били пансион, а до входа й е имало кафене
Пететажна сграда се срути в центъра на Истанбул. Сградата се намира в близост до централната улица "Истиклял",  като горните й етажи са били пансион, а до входа й е имало кафене. 

Тътенът от рухването на сградата е отекнал в съседните квартали.Развалините задръстиха движението в центъра. Инцидентът предизвика силна паника и уплаха.

Валията Васип Шахин заяви, че засега няма данни за загинали или пострадали хора. На мястото на инцидента са пристигнали полицейски екипи, спасители и пожаникари. В Истанбул днес заваля ситен дъжд. По думите на очевидци, след като заваляло отначало се чул силен шум, а след това сградата започнала да трещи и рухнала буквално за 15 мин.

Съседната сграда също е пострадала.В района, който е откъм страната на залива Златния рог има много стари сгради, част от които се реновират по проекта обновяване на градската среда. Според медиите само по щастлива случайност няма пострадали при днешния инцидент.

А в анадолския град Сивас бе съобщено, че паднал полилеят в една джамия, докато мюсюлманите били вътре на петъчната молитва, ранени били трима души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.