Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Камъни и сълзотворен газ на протестите в Атина
12 Февруари 2016
Около 800 фермери от остров Крит са влезли в сблъсъци със служителите на реда

Гръцката полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи фермери, които започнаха да хвърлят камъни по сграда на земеделското министерство в Атина. Около 800 фермери от остров Крит са влезли в сблъсъци със служителите на реда.

Силните полицейски части, които охраняват министерството на аграрното развитие, бяха принудени да се оттеглят от протестиращите фермери. Земеделците не бяха допуснати да се срещнат с министъра и да му предадат списъка с исканията си.

Не сме дошли да създаваме хаос, а да протестираме, махнете полицията, скандираха критските земеделци.

Последва видимо напрежение и органите на реда се оттеглиха, за да не провокират реакция. Служителите в министерството напуснаха работа и се присъединиха към фермерите.

Фермери от цялата страна се събират в гръцката столица, за да протестират срещу плановете за данъчни и пенсионни реформи на правителството. На централния площад "Синтагма" по-късно е планиран общонационален митинг. 

В Атина пристигат стотици автобуси с представители на блокадите от всички земеделски райони.

По пътната мрежа в страната прекъсването на движението е по познатия досега график. На всички блокади фермерите изчакват резултата от демонстрациите в Атина, за да решат за бъдещето на протестите.

Синдикатите се присъединяват към демонстрациите днес.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.