Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България е стълб, който подпира основите на Европа
11 Февруари 2016
Това каза европейският комисар за имиграцията Димитрис Аврамопулос, който се срещна с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова

Европейският комисар за имиграцията Димитрис Аврамопулос се срещна с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Той бе категоричен, че трябва да се засили охраната на външните граници на Европейския съюз:

България се намира на стратегически кръстопът. Вие носите голяма отговорност за опазването на външните граници на Европейския съюз. Трябва да подкрепим България в тази трудна мисия. България е стълб, който подпира основите на Европа.

Аврамопулос постави като важна задача справянето с организираните мрежи от трафиканти, които експлоатират жени и деца бежанци:

За да можем да се справим с тази трансгранична престъпност трябва да работим в тясно сътрудничество. Трябва обаче да бъдем още по-ефективни при обмена на разузнавателна информация  и също така да засилим ефективността при разследванията и изправянето пред съда на участниците . Ние не можем да оставим тези престъпници да експлоатират кризата. Изключително важно е полицията и съдебната система в България да поемат своята отговорност за да е ясно, че тези престъпници се идентифицират и се  преследват. . 

Министър Бъчварова посочи, че България пледира с общи усилия да се работи за общи решения при разрешаването на мигрантската криза, като подчерта, че регионалните решения не са правилните решения за Европа:

Осъществяваме 100-процентов контрол на нашите граници с Турция и Гърция, но границата ни с Гърция е вътрешна за ЕС и там изискванията са съвсем различни. Не смятаме да променяме режима на нашите граници такъв, какъвто е към момента. Контролът е най-стриктният в сравнение с останалите европейските държави. Едва ли има друга европейска страна, която да осъществява по-стриктен контрол.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.