Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тежка влакова катастрофа в Германия - 9 загинали засега
9 Февруари 2016
Инцидентът е станал в 6.40 часа на 41 километра от Мюнхен край курортния град Бад Айблин

Полицията потвърди смъртта на девет души, които загинаха при сблъсък на два влака в германската провинция Бавария. Ранените са сто, като състоянието на 55 от тях е сериозно.

Инцидентът е станал в 6.40 часа на 41 километра от Мюнхен край курортния град Бад Айблин. Мястото се намира между река и гора, което затруднява спасителните операции. На мястото на катастрофата пристигнаха германски спасителни екипи и подкрепление от съседна Австрия.

Има десетки ранени, заклещени между ламарините на влаковете. Налага се вагоните да бъдат разрязвани, за да се извадят оцелели. Хеликоптери откарват пострадалите в близки болници.

Говорител на полицията заяви, че влаковете са се сблъскали челно. Все още не е ясна причината. Едната композиция е дерайлирала и се е врязала в идващата насреща. Влаковете са регионални от марката "Меридиан", които са собственост на частна фирма. Железопътният транспорт в Германия се използва от хората като превоз до работните места и влакът е бил препълнен с отиващи на работа хора.

Германските железници отвориха гореща линия за близки на пътуващите.

Говорител на силите на реда определи инцидента като най-тежкият в региона от години насам.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.