Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръцките земеделци блокират за 24 часа централни пътища, летища и пристанища
6 Февруари 2016
Видимо ескалира напрежението от страна на земеделците, които поставиха ултиматум към правителството за оттегляне на спорния проектозакон
Гръцките земеделци започват постепенно да прекъсват движението по централни пътища след решение на националния фермерски съюз за 24 часови блокади. В плана на фермерските протести се включва и продължително блокиране на достъпите към летища и пристанища. Отворени остават обходните маршрути.

Има места, където изненадващо и без предупреждение отварят или затварят пътища. Силите на реда, както и самите фермери, охраняват  протестите,за да не се достигне до инциденти.

Гръцките земеделци обещават, че от утре на обяд ще вдигнат блокадата и протестите ще продължат почасово. 
Видимо ескалира напрежението от страна на земеделците, които поставиха ултиматум към правителството за оттегляне на спорния проектозакон. 

„Ние фермерите сме разочаровани и сме в пълна безизходица. Цените на всички селскостопански продукти са много ниски. Приходите ни са нищожни. Разберете,че в тези условия,просто земеделците не можем да съществуваме.“
Това са причините за протестите, каза един от стачниците на блокадата по магистралата.

Председателят на парламента призова протестиращите гръцки фермери на диалог с лидерите на партиите. Премиерът Алексис Ципрас също заяви готовност да се срещне с фермерите, но постави условие - да се оттеглят от пътищата и границите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.