Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръцките фермери заплашват със затваряне на всички гранични пунктове на страната
1 Февруари 2016
Трафикът вътре в страната също е затруднен от прекъсване на движението по магистралата "Егнатия"
Гръцките фермери увеличават времето за блокади и заплашват с безсрочно затваряне на всички гранични пунктове със съседните страни. Трафикът вътре в страната също е затруднен от прекъсване на движението по магистралата "Егнатия". 

Фермерите от различни краища на Гърция предупреждават за продължителна или пълна блокада на централни пътни артерии и на граничните пунктове. Лидерът на земеделския синдикат в Серес, Стергиос Лицос, съобщи за общо решение да се блокира напълно граничният пункт "Промахон-Кулата", като няма да се допуска преминаването и на леки автомобили и автобуси. На другите гранични пунктове с България и Турция засега спазват програма – по два часа на обяд и два часа вечер. По същия сценарий прекъсват и движението на границите с Македония и Албания.

При Верия блокираха напълно магистралата. При пътен възел Темби, където са разположени над 2 хиляди трактори, затвориха движението преди час и заявиха, че протестите ще продължат до края на деня.

Затруднено е движението в цяла Гърция, като на блокираните от фермери и техника места се използват обходни маршрути. Силно увеличени са силите на пътна полиция.

Фермерите заявиха, че не желаят преговори с правителството за промени в спорния проектозакон, а пълното му оттегляне.

Очаква се в следващите дни да се блокира и достъпът до летища и пристанища. Синдикатите обявиха обща национална стачка в четвъртък - 4-ти февруари.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.