Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ако бежанците имат възможност, те трябва да плащат за убежище
29 Януари 2016
Това заяви Йонас Кристоферсен, който оглавява датския клон на "Хюмън райтс"
Ако бежанците имат възможност да плащат за убежището си, те трябва да го правят, заяви пред БНР Йонас Кристоферсен, който оглавява датския клон на "Хюмън райтс". Той каза това в коментар за приетия тази седмица в Дания закон, според който, ако бежанците имат ценности над определена стойност, те могат да бъдат иззети в полза на държавата:
По мое мнение и по мнение на колегите ми от Международната организация за правата на човека по никакъв начин не може да говорим за нарушаване на човешките права, ако вземат някакви ценности на бежанците, с които те да платят настаняването си. Аргументът е много ясен. Ако те могат да си плащат, няма никаква причина ние да плащаме за тях. 

Кризата с бежанците и страхът от тероризма се отразяват и на живота на висококвалифицираните чужденци, които работят в Полша, заяви Агнешка Косович от Полския миграционен форум. Тя предупреди за опасността от надигане на ксенофобска вълна в Европа 
В Полша ние вече съвсем ясно виждаме как кризата с бежанците оказва влияние върху живота на тези, които живеят в нашата държава от много години. Страхът от бежанците в момента рефлектира върху хора, които живеят в Полша от 20 години. Вчера имаше такъв пример. Една жена, която живее тук от пет години, изгуби работата си, защото колегите й са разбрали или по-скоро осъзнали, че тя е мюсюлманка. 

Според Юст ван дер Алст, който ръководи норвежкия клон на Международната организация по миграция, трябва да се подобри законодателството и да се предотвратят нелегалната миграция и трафикът на хора.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.