Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът на Полша подписа спорния закон за медиите
7 Януари 2016
Законът, който предизвика безпокойство в Европейския съюз, поставя обществените радио и телевизия под контрола на правителството

Полският президент Анджей Дуда подписа спорния закон за обществените медии, съобщи неговата говорителка Малгожата Садурска, цитирана от Франс прес. По думите й за президента е важно обществените медии да са безпристрастни, обективни и надеждни.

Законът, който беше разкритикуван от опозицията и предизвика безпокойство в Европейския съюз, поставя обществените радио и телевизия под контрола на правителството на консерваторите.

По-рано председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви, че няма да се стигне до замразяването на правото на глас на Полша в Съвета на ЕС:

Да не драматизираме прекалено. Въпросът е важен, но отношенията ни с Полша трябва да са добри и приятелски. Подходът ни е изцяло конструктивен. Няма да наказваме Полша.

Заместник-председателят Франс Тимерманс заяви, че още няма отговор на изпратените от него писма за спорните законодателни промени:

Един от най-големите успехи на Европа в последните десетилетия е трансформацията на новите държави-членки - преходът на страните от Централна и Източна Европа от диктатура към демокрация, коментира Тимерманс.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.