Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белгия въведе засилен граничен контрол по границата с Франция
14 Ноември 2015
Белгия е рамо до рамо с Франция, каза в изявление премиерът Шарл Мишел, който свика Национален съвет по сигурността
Белгия въведе граничен контрол за пристигащите по земя и въздух от Франция, след вчерашните нападения в Париж. Това заяви говорител на белгийския премиер.

Белгия е рамо до рамо с Франция, каза в изявление премиерът Шарл Мишел, който свика Национален съвет по сигурността. По информация на създадения Кризисен щаб  на правителството полицейски засилен контрол има по всички основни гари и летища по границата с Франция.

По първи данни на белгийското министерство на външните работи все още няма информация за белгийци, загинали при атаките.

Големите европейски международни институции, които по принцип са затворени  веднага излязоха с реакции с писмо до френския президент Франсоа Оланд.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заявява:

Това е дързост срещу Франция и Европа. Това е битка срещу всички европейци и целия свободен свят. Европейският съюз ще съдейства на Франция и ще подсили антитерористичната си стратегия. Ще искаме от световните лидери, които се събират на Г-20 в Анталия, да отговарят подобаващо на заплахата от екстремизма.

Дълбоко съм шокиран, заявява от своя страна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг:

Мислите са ми със семействата на загиналите, тероризмът никога няма да победи демокрацията.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заявява, че е дълбоко трогнат от трагедията и съчувства на близките на загиналите във Франция.

Ще направя всичко възможно да помогна на властите и френския народ, за да преодолеят заедно това ново предизвикателство.

Има и съболезнователно писмо изпратено до Франция от Европейския парламент и неговия председател Мартин Шулц.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.