Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пренасочването на пари за бежанците от бюджета на ЕС няма да е за сметка на еврофондовете
10 Ноември 2015
Това обяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева
Пренасочването на пари за бежанците от бюджета на Европейския съюз няма да е за сметка на еврофондовете в помощ на източноевропейските страни като България, обясни заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева:

Не, финансирането му идва от намерени резерви там, където конкретни програми и проекти бавно вървят и ни позволяват да пренасочим средства. Разбира се, няма проблем, ако някоя страна иска да използва своя портфейл, да го насочи към това да си помогне със справянето с бежанския проблем, но това е въпрос на избор на страните-членки, т.е. парите по кохезионната политика, по развитието на селските региони могат да бъдат разглеждани с тази цел и, още повече, това важи за Европейския социален фонд, където 20 % от средствата са именно за програми по интеграция.

Пред сградата на Еврокомисията българският еврокомисар откри заедно с министъра на финансите на Германия Волфганг Шойбле постоянно изложение на реставриран блок от Берлинската стена, съобщава БНР. 

На въпрос на БНР дали миграцията ще предизвика ново разделение между Източна и Западна Европа, Кристалина Георгиева отговори:

Георгиева и Шойбле на откриването на мемориала

Ние ще намерим решение. За много от нас, родени от другата страна на символа, който представлява тази стена, бъдещето на свобода, възможности да живеем заедно с всички останали в Европа изглеждаше толкова несигурно. Когато си спомним за това минало намираме в себе си и волята за решение. Без съмнение заедно ние сме по-силни.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.