Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Замеряха със стотинки сградата на НС
4 Ноември 2015
За разлика от изминалата вечер, служителите на МВР не блокираха задълго кръстовища. Те се извиниха се на шофьорите с карамфили и отидоха пред парламента

Между 200 и 300 полицаи се събраха около 12.30 часа на Орлов мост в столицата на поредния спонтанен протест. Въпреки заявеното от премиера Бойко Борисов, че социалните придобивки ще бъдат орязани само за новопостъпващите, недоволните заявиха, че мерките, обявени днес, са половинчати и блокираха за кратко движението. Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски беше на място и разговаря със служителите, които блокираха за няколко минути движението.

За разлика от изминалата вечер, служителите на МВР не блокираха задълго кръстовища. Те се извиниха се на шофьорите с карамфили и отидоха пред парламента. Протестиращите спряха пред сградата на Народното събрание и започнаха да я замерят с монети, както и да палят свещи пред нея. Известно време протестиращите освиркваха и излизащите народни представители. Eдинствено Красимир Каракачанов от ВМРО беше посрещнат с овации. Според служителите, ако им вземат 20-те заплати,  управляващите трябва да изравнят правата с тези на останалите граждани.

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов излезе от сградата на парламента и увери, че ще бъде намерен вариант, който да удовлетвори исканията им, още повече че предложенията за промени все още не са влезли за разглеждане в Народното събрание.

След като прекараха около час пред парламента, полицаите насочиха шествието към сградата на МС. Протестът протeчe без инциденти

В 18.00 часа е насрочен друг протест близо до автогарата в кв. "Овча Купел". Полицаите планират да затворят пътя.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.