Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Взрив в двигателя причинa за катастрофата в Египет?
4 Ноември 2015
Mощен взрив, едновременен отказ на всички двигатели, пожар и разпадане на самолета във въздуха

Причина за катастрофата на руския самолет, паднал на 31 октомври в Египет, е взрив на двигателя, съобщи ТАСС, позовавайки се на публикации в египетски медии. Те на свой ред цитират неназовани източници в разследващата комисия, която работи по случая. Според тях бързото падане на летателната машина свидетелствало за мощен взрив, едновременен отказ на всички двигатели, пожар и разпадане на самолета във въздуха.

Официалните руски и египетски представители продължават да повтарят, че е рано да се правят каквито и да било заключения. Египет от самото начало лансира най-вече версията за технически проблем в самолета.

Египетското министерство на гражданската авиация, където се изследват черните кутии от катастрофиралия в събота на Синайския полуостров руски самолет, заяви, че само едно от двете записващи устройства е било проучено - онова, което регистрира данните за полета. Второто, което е записвало разговорите в пилотската кабина, било частично повредено и ще се изискват допълнителни усилия за разчитането му. Затова няма да има други коментари за черните кутии. Проучването на отломките на мястото на катастрофата продължава, посочва министерството в съобщение.

От своя страна германският в. "Франкфуртер алгемайне" пише, че египетските власти са заинтересовани да отхвърлят версията за атентат, защото не биха искали трагедията да отблъсне чуждите туристи от страната.

Междувременно една от терористичните групировки, действащи на Синайския полуостров и влизащи в Ислямска държава, отново повтори, че именно тя стои зад свалянето на самолета. В свое съобщение в Туитър терористите пишат, че никому не дължат обяснения как именно са го свалили и че ще разкрият това тогава, когато сами решат. Наблюдатели коментират, че най-вероятно така екстремистите се опитват да си правят реклама.

В рамките на разследването по случая беше проверена и фирмата доставчик на горивото, с което е бил зареден самолетът преди излитането си от летището в Шарм аш-Шейх.

В Санкт-Петербург продължава идентифицирането на жертвите. Досега са разпознати едва 42-а души. Общо в катастрофата загинаха 224 души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
09 Nov, 2015 | 03:09

Самолет минава покрай самата граница на изсраил, нито дума от тяхна страна по въпроса. Излиза че не са му обърнали внимание?! Абсурд. А реагирала ли е тяхната ПВО, ако не, нямат ли информация дали към самолета е летяла ракета или не, как се е взривил - биха могли да представят на разследването филм на взрива - но не, не и не! Това е държанието на престъпника хванат на местопрестъплението - Кой, аз ли? Не може да бъде!

тягов генератор
05 Nov, 2015 | 20:30

Тягов генератор е най - вероятната причина за самолетната катастрофа, изхождайки от сателитните записи. На мен ми се е случвало 2 пъти тягов генератор да изгърми и да има необходимост от гасенето му.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.