Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Светът остро осъди терористичния акт в Анкара
10 Октомври 2015
От цял свят се обаждат президенти съпричстни към турския им колега
Президентът на САЩ Барак Обама лично се е обадил на турския си колега, за да изрази съболезнованията си след атентата. Обама е уверил Реджеп Ердоган, че страната му ще продължи да подкрепя Турция в борбата с тероризма.

Руският президент Владимир Путин нарече провокация  терористичния акт в Турция. По думите му това е "нагло терористично нападение" и опит да се дестабилизира страната. Руският лидер посочва, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия.

Президентът Росен Плевнелиев също изпрати съболезнователна телеграма до турския президент Ердоган, като призовава международната общност да обедини усилия и да се изправи срещу тероризма във всичките му форми.

Премиерът Бойко Борисов заявява, че България категорично осъжда този жесток акт, отнел живота на десетки невинни турски граждани и че това е още един повод  да обединим усилията си в борбата срещу тероризма.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.