Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
4 европейски държави обединяват усилия за овладяване на бежанския поток
4 Септември 2015
Според последните данни, около 100 хиляди бежанци са влезли през последните няколко месеца в Македония и са продължили пътят си към Сърбия, Унгария и Австрия

Министрите на вътрешните работи на Македония, Сърбия, Австрия и Унгария ще подпишат днес в Охрид меморандум за общи действия при справянето с бежанската криза.

Вътрешните министри на страните от Западните Балкани и Централна Европа се срещат в македонския град в Охрид за намирането на мерки в справянето с мигрантския поток. Според последните данни, около 100 хиляди бежанци са влезли през последните няколко месеца в Македония и са продължили пътят си към Сърбия, Унгария и Австрия.

Според прогнозите на Върховния комисариат за бежанците на ООН, ежедневно в Македония ще влизат между 3 и 4 хиляди бежанци от Близкия изток и Северна Африка. Президентът на Косово Атифет Яхияга поиска от правителството на най-младата балканска държава да приеме 3 хиляди сирийски бежанци. В разговор със социалния министър Арбан Абраши, Яхияга е призовала да бъдат разгледани всички възможности за настаняването на сирийски бежанци в Косово.

Снощи гражданите на Прищина излязоха в центъра и запалиха свещи в знак на солидарност и съпричастност със сирийските бежанци.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.