Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Путин: САЩ предизвика кризата с бежанците
4 Септември 2015
Той е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестоко отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана.

Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени "западни партньори" водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика. За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори.

Путин посочи, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестоко отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем. Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Владимир Путин отправи призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал инициативата с американския президент Барак Обама.

В кулоарите на Източния икономически форум във Владивосток Путин каза, че води разговори по темата и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други държави.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ссср
05 Sep, 2015 | 00:18

Браво на Путин


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.