Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Унгария спря влаковете за Западна Европа
3 Септември 2015
Mигрантите, че трябва да отидат в един от определените им лагери и да изчакат решаването на техния въпрос

Главната ЖП гара в Будапеща отвори врати за стотиците имигранти, които я обсаждаха два дни с желанието да продължат пътя си с влакове за Австрия и Германия. Тази сутрин полицаите са се изтеглили от гара Келети, в резултат на което бежанците са нахлули в гарата и са започнали да се качват на влаковете, независимо за къде са. От унгарските железници съобщиха, че от Будапеща за неопределено време няма да тръгват влакове за Западна Европа. По-късно стана ясно, че влакове за тези държави ще тръгват само от гарите, непосредствено до северната или западната граница.

Вече и хуманитарните организации осведомяват мигрантите, че трябва да отидат в един от определените им лагери и да изчакат решаването на техния въпрос. Държавата обаче не им помага да се доберат до лагерите, а всички информации и съобщения за бежанците са на унгарски език.

Снощи многохилядна демонстрация застана в подкрепа на мигрантите и против хаотичната политика на правителството. За първи път от дни наред даде изявление и унгарския премиер Виктор Орбан, който обвини Европа за създалото се положение. От неговите думи става ясно, че Орбан е в Брюксел не за да спомогне за изграждането на единна политика по отношение на бежанците, а за да води своята "освободителна война" с европейските институции. След посещението в Брюксел в петък унгарският премиер ще се срещне и с ръководителите на страните от Вишеградската четворка.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.