Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трусовете в борсите удариха Фейсбук с $1,9 млрд, а Уорън Бъфет загуби $3,6 млрд.
27 Август 2015
Сред другите големи губещи се нарежда и изпълнителният директор на Амазон Джеф Безос, както и Лари Пейдж и Сергей Брин от Гугъл и основателят на Майкрософт Бил Гейтс

Най-богатите милиардери в света загубиха общо 182 млрд. долара заради притесненията за китайската икономика, които допринесоха за спада на Нюйоркската фондова борса, пише британското издание Индипенднът.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг се е разделил с 1,9 млрд. долара като състоянието му вече се изчислява на 37,8 млрд. долара. Най-големи загуби обаче претърпя третият по богатство човек на планетата Уорън Бъфет, който загуби 3,6 млрд. долара през последните седем дни.

Сред другите губещи се нарежда и изпълнителният директор на Амазон Джеф Безос, както и Лари Пейдж и Сергей Брин от Гугъл, мексиканският медиен магнат Карлос Слим и основателят на Майкрософт Бил Гейтс.

Смята се, че особено резкият спад на стоковите пазари в петък е причинен от забавения растеж в Китай.  Инвеститорите бяха разтърсени и от изненадващата девалвация на китайския юан по-рано този месец като в същото време правителствен доклад от Пекин съобщи за свиване на промишления сектор.

Освен трудностите на Пекин, фактор за влошаването на пазарите беше и резкият спад на цените на петрола, които причиниха загуби на милиардерите в енергийния сектор в размер на 15,2 млрд. долара. Само през тази седмица Харълд Хам, председател на компанията Continental Resources Inc, загуби 9% от нетното си състояние./БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.