Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нов рекорд достигна миграцията в ЕС
19 Август 2015
Повече от 400 хиляди мигранти са поискали убежище в страни на ЕС от януари до юли тази година

Нов рекорд е достигнала миграцията в Европейския съюз (ЕС) през юли, като ситуацията в Европа е критична. Това обяви говорителят на Европейската комисия Кристиян Виганд, който изнесе официални данни, според които повече от 400 хиляди мигранти са поискали убежище в страни на ЕС от януари до юли тази година.

Към юли броят на имигрантите се е утроил в сравнение с предишната година, като става дума само за официално подадените документи за убежище, а не за общия брой нелегални имигранти. 21 хиляди мигранти предимно от Сирия и Афганистан са пристигнали в Гърция само миналата седмица. Виганд коментира обстановката в Европа така:
 
Това не е гръцка, италианска, германска, унгарска, френска или австрийска криза. Наблюдаваме глобална миграционна криза, която налага решителни съвместни действия, както сега, така и в дългосрочен план.

Предстои обстойно обсъждане на имиграционния проблем в Европа през октомври на Съвета по вътрешни работи, обявиха още от Европейската комисия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.