Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха шефовете на компанията, чийто склад в Тянцзин се взриви
18 Август 2015
Напрежението в последните дни се повиши, след като роднини на пострадалите спонтанно протестираха, като се стигна дори и до сблъсъци с полицията

Китайските власти започнаха трескаво да подвеждат под отговорност официални лица, заподозрени в престъпна небрежност, довела до катастрофалните взривове в крайбрежния метрополис. Напрежението в последните дни се повиши, след като роднини на пострадалите спонтанно протестираха, като се стигна дори и до сблъсъци с полицията. Пекин се опитва да намери виновни лица, преди общественото недоволство да се насочи към Китайската комунистическа партия.

По-рано днес агенция Синхуа обяви, че фирмата собственик на складовете не е имала разрешение да работи с опасните материали. Десет служители на компанията са задържани, сред които са и нейните ръководители. По-рано днес, бивш заместник кмет на Тяндзин и настоящ директор на Държавната служба по трудова безопасност също бе подведен под отговорност.

В същото време, продължава работата по обезопасяването на тонове опасни вещества, които все още се намират на мястото на взривовете. Нию Йеганг, заместник директор на пожарната служба в Тиендзин, потвърди, че повече от 40 различи субстанции са намерени на мястото на взрива, включително 700 тона натриев цианид, 800 тона амониев нитрат и 500 тона калиев нитрат.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.