Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Турската авиация продължи бомбардировките
29 Юли 2015
Около 15 изтребители от военновъздушната база в Диарбекир са участвали в атаката

Турската авиация продължи и тази нощ бомбардировките срещу "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия в Сирия и Ирак.

Около 15 изтребители от военновъздушната база в Диарбекир са участвали в атаката. Самолетите са хвърлили бомби върху областите, където се предполага, че се намират лагери на терористите. Турските изтребители не са нарушили сирийското въздушно пространство, съобщиха от генералния щаб на турската армия.

В Турция не минава ден без нападение и убийства на полицаи или военнослужещи. Бойци от забранената Кюрдска работническа партия ПКК снощи извършиха нападение срещу полицейско общежитие.

Планът на турското правителство да създаде зона за сигурност в Северна Сирия срещу джихадистите всъщност е прикритие на операция срещу кюрдските бунтовници, заяви лидерът на Демократичната партия на народите Селяхатин Демирташ. Демирташ, чиято партия спечели 13 процента от гласовете на парламентарните избори през юни, призова в интервю за Би Би Си за подновяване на преговорите за мир между Анкара и ПКК:

Операцията срещу "Ислямска държава" е за заблуда. Турското правителство не води сериозна борба срещу групировката. Те създават впечатление, че бомбардират "Ислямска държава", но същинската цел са кюрдските сили.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.